Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
K. Kultúrkúria programjai
  2008-04-15 08:38:03, kedd
 
   
  Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom u. 2-10.
Telefon: 392-0860, fax: 392-0862
info@kulturkuria.hu
www.kulturkuria.hu


Színház
"Töviskorona"
2008. április 18. 19:00
M. Kecskés András expresszív táncpantomim estje
a Biblia éve 2008 programsorozathoz kapcsolódva
M. Kecskés András előadását, mely beavatás a mozgásművészetbe, J. S. Bach János Passiója és Munkácsy Mihály híres trilógiája ihlette. A művész Júdás és Péter perspektívájába helyezi Krisztus szenvedéstörténetét, és arra keresi a választ, hogy az emberek miért kiáltanak ,,Barabbást" Jézus helyett.
Jegyár: 1200 Ft

2008. április 20. 19:00.
Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek
A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka
Liliomfi
Szigligeti Ede társadalmi vígjátéka. A klasszikus népszínmű az egyik legjobb határontúli magyar színház vendégjátékával.

Liliomfi: Rácz József
Szellemfi: Sőtér István
Szilvai Tódor: Kacsur András
Mariska, árva, növendék: Vass Magdolna
Kamilla kisasszony: Kacsur Andrea
Kányai, fogadós: Szabó Imre
Erzsi: Orosz Melinda
Gyuri, pincér: Ferenci Attila
Schwartz Adolf, pesti fogadós fia: Ivaskovics Viktor
Schwartz fogadós Pestről: Katkó Ferenc
Kati: Béres Ildikó
Gizi: Gál Natália
Ica: Orosz Ibolya
Ferkó: Krémer Sándor

Jelmez: V. Csolti Klára
Díszlet: Alekszander Belozub
Rendező: Vidnyánszky Attila

Belépő: 2200 és 1800 Ft

Zene

2008. április 24. 19:30
MESTERKONCERTEK
2008. téli-tavaszi bérlet 3. előadás
A Solti Kamarazenekar koncertje
Műsor:
Beethoven: F-dúr románc
Mozart:: G-dúr zongoraverseny
Szünet
Beethoven: G-dúr románc
Chopin: E-moll zongoraverseny

Közreműködik: Falvai Sándor ( Liszt-díjas), Banda Ádám

jegyár: 1600 Ft


2008. április 26. 14:00
Pesthidegkúti Kamarazenei fesztivál
Tizenegyedik alkalommal lesz Fesztivál a hidegkúti zeneiskolás diákok részére.
A fesztiválon növendékek lépnek fel kamaracsoportokban, ahol az együttes legalább egy tagja pesthidegkúti. A zongora négykezestől a gitárosokon, vonósokon keresztül hallgathatunk furulyazenekart. Az előadókat szakmai zsűri minősíti.

2008. április 25. 19:00
Zorán koncert
Tavaszi turné 2008
A legendás Nagy Generáció tagjai közül Zorán az egyetlen, aki minden évben országjáró körútra indul, a turnézás mint létforma továbbra is vonzza. A vidéki, kisebb művelődési házakban ugyanolyan őszinte odaadással énekel, mint a legrangosabb fővárosi rendezvényhelyszíneken. Töretlen népszerűségének más oka is van: bő három évtizedes szólókarrierjének legfőbb vonása az állandóság, ma is ugyanazt az intellektuális könnyűzenei irányt képviseli, mint pályája kezdetén. Soha nem a pillanatnyi sikerre, hanem a minőségre törekedett. Haknit nem vállal, zenésztársai megbecsült, tehetséges muzsikusok. Dalait érdemes újra meg újra meghallgatni, s a versek gondolatai örök érvényűek.
A kamarakoncert kísérőzenekarának tagjai:
Sipeki Zoltán - gitár
Kovács Péter Kovax - billentyűs hangszerek
Óvári Éva - vokál, ütőhangszerek
Kabelács Rita- vokál, ütőhangszerek
Péter Barbara - vokál, ütőhangszerek

Jegyár: 3200 Ft

Kiállítás

Megtekinthetőek naponta 10-18 óráig.

2008. március 28. 10:00 — április 17. 18:00

Megragadni a megfoghatatlant - Schéner Mihály képzőművész kiállítása


Kiállításunkkal a 2008. március 15-én a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett, idén nyolcvanöt éves hidegkúti művészt köszöntjük.
A tárlaton olyan templomokról, falusi kápolnákról és katedrálisokról készült olajképek szerepelnek, melyek a sokoldalú, Hidegkúton élő képzőművész életét befolyásolták vagy különösen megérintették.


2008. április 17. 17:00 — 20:00
Schéner Miska virágtára

Vidám est versekkel, dalokkal a képzőművész tiszteletére

Költők, énekesek főhajtása a 85 éves festőművész előtt
Szerkeszti és a műsort vezeti: Szakolczay Lajos művészettörténész
A nyolcvanöt éves, Hidegkúton élő Kossuth-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett művészt költő és művész barátai köszöntik.
A műsort szerkeszti és vezeti: Szakolczay Lajos művészettörténész.

A költők, akik verseikkel köszöntik a művészt: Ágh István, Buda Ferenc, Czigány György, Döbrenetei Kornél, Kemsei István, Kiss Benedek, Lászlóffy Aladár, Mezey Katalin, Oláh János, Pintér Lajos, Szabó Ferenc, Szepesi Attila, Tóth Éva, Veress Miklós.
Dallal köszönt Faragó Laura énekművész és Szüle Tamás operaénekes.

A belépés díjtalan.

2008. április 22. 10:00h - május 15. 18:00
99 bicikli
avagy egy város, Hódmezővásárhely kerékpáron
A kerékpározás világa fotográfusok optikáján keresztül - a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának kiállítása
Megtekinthető naponta 10-18 óráig.
A kiállítást megnyitja Haraszthy László természet- és környezet-megőrzési szakállamtitkár 2008. április 28-án 18 órakor.
A kiállításon 19 fotográfus képét láthatják az érdeklődők. Mindegyik fotón azonos a téma - a kerékpár- , de minden esetben más és más a nézőpont.
A kiállító alkotók:
Balla András, Baricz Katalin, Benyó Pál, Dozvald János, Dömötör Mihály, Eifert János, S. Faragó Gyöngyi, Fejér István, Gránitz Miklós, Iskander Bahget, Kovács Kata, Kozák Albert, Kresz Albert, Módos Gábor, Oravecz Attila, Patyi Árpád, Siklós Péter, Szél Ágnes, Tóth József
2008. április 14. 10:00 — május 4. 18:00
Bolyongások - Kékes Tóbiás fotókiállítása
Megtekinthető naponta 10-18 óráig.

E képek bolyongások alkalmával készültek.

A kiállítást megnyitja Steiner Gábor fotográfus április 19-én 17 órakor.



Gyerekprogram

2008. április 20. 11:00

Családi matiné: "Sétál, dudál, furulyál" - szabadtéri tavaszköszöntő táncház
Agócs Gergő és a Hegedős együttes műsora a Föld Napja alkalmából a Kultúrkúria kertjében
A magyar és az erdélyi folklórkincs legszebb gyöngyszemeit hozza el Agócs Gergő és a Hegedős Együttes. A gyerekek együtt éneklik velük a napcsalogató, virágköszöntő, tüzet-vizet hozó dallamokat, miközben megismerkednek a népi hangszerek különleges világával.

A bemutatót gyerek táncház követi, ezalatt a felnőttek gyógynövény tanácsadáson és gyógyteakóstoláson vehetnek részt.

jegyár: 700Ft

Irodalom

Könyvbemutató
2008. április 24. 19:00
Jonathan Edwards: Értekezés a vallási indulatokról
Dr. Fabiny Tibor könyvbemutató előadása
Jonathan Edwards (1703-1758) a XVIII. századi amerikai gondolkodás, teológia és bölcselet nagy alakja, a modern valláslélektan úttörője. Életműve századokra meghatározta az általában vett amerikai gondolkodást, nem csupán a teológiait.
Miben is ragadhatjuk meg az Isten szemében elfogadható erény és megszentelt élet megkü-lönböztető jegyeit? Ez az emberiség legfontosabb dilemmája, melyben mindenkinek szüksé-ges tisztán látni. Ám bármennyire is fontos a kérdés, és bármennyire is rávilágít a válaszra Isten igéje, a keresztények között mégis éppen itt legnagyobb a széthúzás.
Tudástár

2008. április 22. 18:30
Az ökológiai lábnyom
Ismertterjesztő előadás a Föld napján.
Előadásunk témája az ökológiai lábnyom, vagyis az a mérték, mely megmutatja, mennyire terhelő a Föld számára jelenlegi életvitelünk.
Mindennapi életünkben megannyi döntést hozunk. Vásárlási, étkezési, közlekedési szokásaink, életvitelünk hatással van környezetünkre, ezzel a hatással azonban sokszor nem vagyunk tisztában.
Ökológiai lábnyomunk csökkentése mindannyiunk érdeke, fontos, hogy mi magunk is pozitív hatással lehessünk a körülöttünk zajló folyamatokra. Döntéseinkhez pedig elengedhetetlen, hogy a megfelelő tudás birtokában legyünk.
Előadó: Varga Attila, a magyarországi Ökoiskola Hálózat koordinátora
2008. április 15. 18:30

A csodálatos reneszánsz - a polgárok szabadegyeteme művészettörténeti sorozata

A harmadik előadás: A korai reneszánsz

Ludmann Mihály művészettörténész a reneszánsz kor géniuszairól, mestereiről, mesterműveiről tart előadást kéthetenként. Az előadó elvezet minket az olasz reneszánsz csodáihoz, bemutatja a kor nagyszerű építészeti, képzőművészeti alkotásait. Ezeken a nagyszerű felfedező utakon együtt barangolhatunk a reneszánsz mesterek alkotta csodák között, s rajtuk keresztül megismerkedhetünk az európai és a magyar reneszánsz alkotásaival.
Az érdekfeszítő, szellemiekben gazdag sorozatot az előadó vetítéssel illusztrálja.

Következik:
Április 29. kedd 18.30: A reneszánsz építészet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hódmezővásárhely, mozgásművészetbe, megtekinthetőek, megfoghatatlant, népszerűségének, perspektívájába, mesterkoncertek, kiállításunkkal, vendégjátékával, szakállamtitkár, furulyazenekart, ismertterjesztő, elengedhetetlen, katedrálisokról, megismerkednek, szabadegyeteme, fotókiállítása, környezetünkre, intellektuális, alkotóművészek, zongoraverseny, mesterműveiről, képzőművészeti, barangolhatunk, tavaszköszöntő, valláslélektan, pesthidegkúti, hallgathatunk, könyvbemutató, kamarazenekar, kamarakoncert, szellemiekben, ütőhangszerek, gyerekprogram, magyarországi, megtekinthető, művész Júdás, emberek miért, klasszikus népszínmű, egyik legjobb, hidegkúti zeneiskolás, fesztiválon növendékek, együttes legalább, tagja pesthidegkúti, zongora négykezestől, előadókat szakmai, legendás Nagy, turnézás mint, legrangosabb fővárosi, intellektuális könnyűzenei, pillanatnyi sikerre, minőségre törekedett, Klebelsberg Kultúrkúria, Kecskés András, Bach János Passiója, Munkácsy Mihály, Vendégségben Budapesten, Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, Szigligeti Ede, Rácz József, Sőtér István, Szilvai Tódor, Kacsur András, Vass Magdolna, Kacsur Andrea, Szabó Imre, Orosz Melinda, Ferenci Attila, Schwartz Adolf, Ivaskovics Viktor, Katkó Ferenc, Béres Ildikó, Orosz Ibolya, Krémer Sándor, Csolti Klára, Alekszander Belozub, Vidnyánszky Attila, Solti Kamarazenekar, Falvai Sándor, Banda Ádám, Pesthidegkúti Kamarazenei, Nagy Generáció, Sipeki Zoltán, Kovács Péter Kovax, Óvári Éva, Kabelács Rita-, Péter Barbara, Schéner Mihály, Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével, Schéner Miska, Szakolczay Lajos, Buda Ferenc, Czigány György, Döbrenetei Kornél, Kemsei István, Kiss Benedek, Lászlóffy Aladár, Mezey Katalin, Oláh János, Pintér Lajos, Szabó Ferenc, Szepesi Attila, Tóth Éva, Veress Miklós, Faragó Laura, Szüle Tamás, Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának, Haraszthy László, Balla András, Baricz Katalin, Benyó Pál, Dozvald János, Dömötör Mihály, Eifert János, Faragó Gyöngyi, Fejér István, Gránitz Miklós, Iskander Bahget, Kovács Kata, Kozák Albert, Kresz Albert, Módos Gábor, Oravecz Attila, Patyi Árpád, Siklós Péter, Szél Ágnes, Tóth József, Kékes Tóbiás, Steiner Gábor, Agócs Gergő, Föld Napja, Hegedős Együttes, Jonathan Edwards, Fabiny Tibor, Varga Attila, Ökoiskola Hálózat, Ludmann Mihály,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Miért kiabálunk amikor dühösek...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Lóhere  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Lóhere  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png nő  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Minden harmadik...  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 20  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png cica  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Popper Péter szavai  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  A sors  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Kerüld el az evangélium örömén...  A sors  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Erdőn  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
művész Júdás, emberek miért, klasszikus népszínmű, egyik legjobb, hidegkúti zeneiskolás, fesztiválon növendékek, együttes legalább, tagja pesthidegkúti, zongora négykezestől, előadókat szakmai, legendás Nagy, turnézás mint, legrangosabb fővárosi, intellektuális könnyűzenei, pillanatnyi sikerre, minőségre törekedett, versek gondolatai, kamarakoncert kísérőzenekarának, tárlaton olyan, képzőművész tiszteletére, műsort vezeti, nyolcvanöt éves, műsort szerkeszti, belépés díjtalan, kerékpározás világa, kiállítást megnyitja, kiállító alkotók, erdélyi folklórkincs, gyerekek együtt, népi hangszerek, bemutatót gyerek, felnőttek gyógynövény, vallási indulatokról, modern valláslélektan, általában vett, emberiség legfontosabb, válaszra Isten, keresztények között, ökológiai lábnyom, hatással azonban, körülöttünk zajló, megfelelő tudás, magyarországi Ökoiskola, csodálatos reneszánsz, polgárok szabadegyeteme, harmadik előadás, korai reneszánsz, előadó elvezet, olasz reneszánsz, nagyszerű felfedező, reneszánsz mesterek, magyar reneszánsz, előadó vetítéssel, reneszánsz építészet, hódmezővásárhely, mozgásművészetbe, megtekinthetőek, megfoghatatlant, népszerűségének, perspektívájába, mesterkoncertek, kiállításunkkal, vendégjátékával, szakállamtitkár, furulyazenekart, ismertterjesztő, elengedhetetlen, katedrálisokról, megismerkednek, szabadegyeteme, fotókiállítása, környezetünkre, intellektuális, alkotóművészek, zongoraverseny, mesterműveiről, képzőművészeti, barangolhatunk, tavaszköszöntő, valláslélektan, pesthidegkúti, hallgathatunk, könyvbemutató, kamarazenekar, kamarakoncert, szellemiekben, ütőhangszerek, gyerekprogram, magyarországi, megtekinthető, megérintették, befolyásolták, fotóművészeti, döntéseinkhez, virágköszöntő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 6435
  • e Hónap: 15039
  • e Év: 50980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.